Blog

01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Ανακάλυψε τα must-see αξιοθέατα του Λονδίνου.

0 comments 0 share
Λονδίνο
Λονδίνο , η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ,είναι μία από τις πιο μεγάλες και αρχαιότερες πόλεις του κόσμου .Η ιστορία της εκτείνεται σε δύο χιλιετίες περίπου  και είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες. Μακράν η μεγαλύτερη μητρόπολη της Βρετανίας , είναι επίσης το οικονομικό , συγκοινωνιακό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Το Λονδίνο βρίσκεται στη νοτιοανατολική Αγγλία , πάνω από τον ποταμό Τάμεση περίπου 80 χλμ. Το Λονδίνο σε δορυφορικές φωτογραφίες  φαίνεται σαν να βρίσκεται σε μια Πράσινη Ζώνη ανοιχτού εδάφους, με τον κύριο περιφερειακό της αυτοκινητόδρομο ( M25) να περιβάλλεται γύρω από αυτήν σε μια ακτίνα περίπου 30 χλμ από το κέντρο της πόλης. Η ανάπτυξη της περιοχής διακόπηκε από αυστηρούς πολεοδομικούς ελέγχους στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Τα φυσικά όρια χωρίζουν τη μητροπολιτική κομητεία του Μεγάλου Λονδίνου από τις «κομητείες καταγωγής» του Κεντ , του Σάρεϊ και του Μπέρκσαϊρ (με τη φορά των δεικτών του ρολογιού) στα νότια του ποταμού και του Μπάκιγχαμσάιρ , του Χέρτφορντσάιρ και Έσσεξ στα βόρεια. Οι ιστορικές κομητείες του Kent, του Hertfordshire και του Essex εκτείνονται σε περιοχή πέρα ​​από τις σημερινές διοικητικές κομητείες με τα ίδια ονόματα για να περιλαμβάνουν σημαντικά τμήματα της μητροπολιτικής κομητείας του Μεγάλου Λονδίνου, η οποία δημιουργήθηκε το 1965. Στο μεγαλύτερο μέρος του Μεγάλου Λονδίνου νότια του Τάμεση ανήκει η ιστορική κομητεία του Surrey, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του Μεγάλου Λονδίνου βόρεια του Τάμεση ανήκει ιστορικά στην κομητεία του Middlesex . Περιοχή Greater London, 607 τετραγωνικά μίλια (1.572 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Windsor Castle

Το κάστρο του Ουίνδσορ είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο κατεχόμενο κάστρο στον κόσμο. Είναι ανοιχτό για επισκέπτες όλο το χρόνο. Ιδρύθηκε από τον Γουλιέλμο τον Πορθητή τον 11ο αιώνα και έκτοτε είναι το σπίτι 40 μοναρχών. Το Κάστρο περιλαμβάνει τα κρατικά διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται σήμερα από τη βασιλική οικογένεια, τα ιστορικά δωμάτια που χτίστηκαν για τον Κάρολο Β' και ιδιωτικά διαμερίσματα που δημιουργήθηκαν για τον Γεώργιο Δ'. Υπάρχουν πολλές διάσημες στιγμές που πρέπει να δείτε μέσα σε αυτά τα εντυπωσιακά δωμάτια, όπως η κολοσσιαία αίθουσα Waterloo, το υπέροχο Crimson Drawing Room και η εντυπωσιακή Grand Staircase. Με τόση βασιλική ιστορία και μεγαλοπρέπεια, μπορείτε να περπατήσετε κατευθείαν μπροστά από μερικούς εκπληκτικούς θησαυρούς.Μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε τη ζωή σε μικρογραφία με το διάσημο Queen Mary's Dolls' House που εκτίθεται μόνιμα στο Κάστρο του Windsor. Ένα απροσδόκητο εύρημα στο Κάστρο, το σπίτι των Κούκλων σχεδιάστηκε για τη Βασίλισσα Μαρία το 1924 από τον Sir Edwin Lutyens για να παρουσιάσει τους καλύτερους καλλιτέχνες και τεχνίτες της εποχής. Μπορείτε να κρυφοκοιτάξετε μέσα στα δωμάτια που είναι γεμάτα με μικροσκοπικά έπιπλα, έργα τέχνης και βιβλία, ακόμη και ηλεκτρισμό και τρεχούμενο νερό. Τι παιδικό όνειρο! Καθ 'όλη τη διάρκεια του 2024, γιορτάζουμε την 100η επέτειο του Queen Mary's Dolls' House. Εκτός από την ευκαιρία να δείτε το Σπίτι, μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια ειδική έκθεση για την εκατονταετηρίδα στην Αίθουσα του Βατερλό που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της επίσκεψής σας στο Κάστρο του Ουίνδσορ.Θέλατε ποτέ να παρευρεθείτε σε βασιλικό γάμο; Στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ μπορείτε να βρείτε  το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου , ένα μεσαιωνικό θαύμα 500 ετών. Μπείτε μέσα στο παρεκκλήσι και μπορείτε να δείτε πού έχουν γίνει πολλοί βασιλικοί γάμοι, συμπεριλαμβανομένης της HRH Princess Eugenie και του κ. Jack Brooksbank.Είναι επίσης το μέρος όπου είναι θαμμένοι πολλοί μονάρχες, συμπεριλαμβανομένων των Ερρίκων Η', Κάρολου Α' και Βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

British Museum

Το Βρετανικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1753 ως χώρος αναψυχής «για όλους τους φιλομαθείς και περίεργους ανθρώπους». Άνοιξε για το κοινό το 1759, και όπως τώρα, το Μουσείο ήταν δωρεάν, αλλά για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι πρώτοι επισκέπτες έπρεπε να κάνουν αίτηση προσωπικά στο Porter για ένα εισιτήριο και να επιστρέψουν άλλη μέρα για να το παραλάβουν και στη συνέχεια  θα μπορούσαν να το επισκεπτούν την καθορισμένη ώρα του εισιτηρίου. Η ιδρυτική συλλογή ανήκε στον γιατρό Sir Hans Sloane (1660–1753). Η συλλογή του περιελάμβανε βιβλία, χειρόγραφα και δείγματα φυσικής ιστορίας, καθώς και αντικείμενα φτιαγμένα στο χέρι. Αρχικά ήταν μουσείο φυσικής ιστορίας, βιβλίων και χειρογράφων, τέχνης και αρχαιολογίας.Με τα χρόνια το Μουσείο εξελίχθηκε σε μια συλλογή τέχνης και αντικειμένων από τους πολιτισμούς του κόσμου. Η έκθεση Collecting the world άνοιξε το φθινόπωρο του 2014. Περιλαμβάνει μερικούς από τους πολλούς μεμονωμένους συλλέκτες των οποίων το πάθος έχει διαμορφώσει τις συλλογές του Μουσείου από την ίδρυσή του. Η γκαλερί περιλαμβάνει επίσης άτομα, ομάδες υποστήριξης, οργανισμούς και έργα διεθνούς συνεργασίας που συνεχίζουν να διαμορφώνουν το μέλλον του Μουσείου.Η γκαλερί Collecting the world ήταν προηγουμένως η γκαλερί χειρογράφων του Μουσείου πριν από την αναχώρηση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης στο νέο της κτίριο στο St Pancras. Μερικά από τα διάσημα χειρόγραφα που εκτίθενται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου περιλαμβάνουν τη Μάγκνα Κάρτα και τα Ευαγγέλια του Lindisfarne.  

Stratford-upon-Avon
Το Stratford-upon-Avon είναι διάσημο για το ότι είναι η γενέτειρα και η αγαπημένη πόλη του William Shakespeare. Υπάρχουν όμως περισσότερα πράγματα να κάνετε στο Stratford-upon-Avon από όσα φαντάζεστε. Μια πολυσύχναστη πόλη της αγοράς, το Στράτφορντ είναι γεμάτη γοητεία και ιστορία, προσφέροντας τον τέλειο προορισμό για τους λάτρεις του Σαίξπηρ.Ενδιάμεσα από τις επισκέψεις που θα κάνετε στα σπίτια της οικογένειας του Σαίξπηρ, αναζητήστε θησαυρούς στις  μπουτίκ και σε καταστήματα στο όμορφο κέντρο της πόλης. Όταν είστε έτοιμοι να ανεφοδιάστε με ενδιαφέρον αγορές, θα βρείτε μια φανταστική επιλογή από αίθουσες τσαγιού, εστιατόρια και μπαρ.Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε στις όχθες του ποταμού Έιβον ή αποκτήστε μια εντελώς νέα προοπτική με την επιλογή σας για ενοικίαση σκάφους ή ακόμα και κρουαζιέρες στο ποτάμι. Αναζητήστε τοπικές εκδηλώσεις στην παραποτάμια περιοχή του Bancroft Gardens και απολαύστε την ατμόσφαιρα της κοινότητας σε μια σειρά από μουσικά φεστιβάλ, αγορές αγροτών και πολλά άλλα.Κάντε μια περιήγηση με τα πόδια, επιβιβαστείτε σε ένα ανοιχτό λεωφορείο ή νοικιάστε ένα ποδήλατο για να εξερευνήσετε, όπως μιας ευχάριστης βόλτας από το κέντρο της πόλης μέχρι το όμορφα γραφικό Anne Hathaway's Cottage. Οι λάτρεις του θεάτρου δεν θα θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παγκοσμίου φήμης Royal Shakespeare Company στο σπίτι της, με μια ποικιλία παραστάσεων από σημερινούς συγγραφείς καθώς και τα έργα του Σαίξπηρ. Άλλα εσωτερικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Stratford Butterfly Farm και το Μουσείο MAD, επομένως υπάρχουν πολλά που μπορείτε να απασχολήσετε όλη την οικογένεια.

Buckingham Palace
Το Μπάκιγχαμ έγινε η κομητεία του Μπάκιγχαμσάιρ κατά τον 10ο αιώνα. Σύμφωνα με το Saxon Chronicle, ο Εδουάρδος ο Πρεσβύτερος ήταν με τον στρατό του στο Μπάκιγχαμ το 918 μ.Χ. όταν οχύρωσε την πόλη κατά την προέλασή του κατά των Δανών εισβολέων. Το οχυρό του Εδουάρδου πιθανότατα βρισκόταν στο λόφο του Κάστρου  και τώρα καταλαμβάνεται από την ενοριακή εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Το σύμβολο του Μπάκιγχαμ από την εποχή των Νορμανδών ήταν ο Κύκνος, ο οποίος αλυσοδέθηκε για πρώτη φορά όταν έγινε το έμβλημα του κόμη Γκιφάρντ το 1102, αλλά τώρα φοράει απλώς ένα δουκικό στέμμα στο λαιμό του και οι αλυσίδες έχουν εξαφανιστεί. Το Μπάκιγχαμ ευημερούσε ως μεσαιωνική πόλη της αγοράς. Η Mary Tudor το 1554, και ο Charles II το 1684, καθιέρωσαν ημέρες αγοράς όπως και δύο ετήσιες εκθέσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται ακόμα και σήμερα. Η Αικατερίνη της Αραγονίας, η πρώτη βασίλισσα του Ερρίκου VIII, έμεινε στο Castle House το 1514. Ο Εδουάρδος VI ίδρυσε τη Λατινική Σχολή στην πόλη και η Ελισάβετ Α δείπνησε στο Manor House ενώ βρισκόταν σε ένα ταξίδι στο Bicester. Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, οι τοπικοί ευγενείς του Μπάκιγχαμ πήραν αντίθετες πλευρές. Τόσο ο Όλιβερ Κρόμγουελ όσο και ο Κάρολος Α' πέρασαν χρόνο στην πόλη, με τον τελευταίο να διοργανώνει ένα Συμβούλιο Πολέμου στο Castle House. Στις αρχές του 18ου αιώνα το Μπάκιγχαμ βρισκόταν σε παρακμή και, μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, μεγάλο μέρος του κέντρου του έπρεπε να ανοικοδομηθεί. Παρά το κανάλι και τον ερχομό του σιδηροδρόμου, το Μπάκιγχαμ άλλαξε ελάχιστα μέχρι τον 20ο αιώνα. Σήμερα, διατηρεί μεγάλο μέρος της παραδοσιακής γοητείας της πόλης.

Βρες κα εσύ το ταξίδι του Λονδίνου που σου ταιριάζει εδώ!

Πηγές:
https://www.britannica.com/place/London/Landscape
https://www.rct.uk/visit/windsor-castle
https://www.rct.uk/visit/windsor-castle/top-things-to-see-and-do-at-windsor-castle
https://www.britishmuseum.org/collection/galleries/collecting-world
https://www.shakespeare.org.uk/visit/plan-your-visit/things-to-do-stratford-upon-avon/
https://www.discoverbuckingham.uk/