Blog

14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Εκθαμβωτικό Μαρόκο: Ένα μέρος που δεν πρέπει να παραλείψεις!

0 comments 0 share
Μαρόκο
Το Μαρόκο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αφρική. Εάν ενδιαφέρεστε για πλούσιους πολιτισμούς, ζωντανή αρχιτεκτονική και εκπληκτικά τοπία, το Μαρόκο είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε. Το Μαρόκο έχει πολλά να προσφέρει με το εντυπωσιακό τοπίο, τις πολύχρωμες αγορές και τις πολυσύχναστες πόλεις του. Το περπάτημα στην ενυπωσιακή Μεδίνα, η διαμονή σε ένα Riad και το κολύμπι στα γαλάζια νερά είναι κάποιες από τις επιλογές.

Μεκνές
Με τον τίτλο της Αυτοκρατορικής Πόλης και μια αρχαία μεδίνα με σφραγίδα της UNESCO, η Μεκνές μπορεί να συναγωνιστεί το Μαρακές , το Ραμπάτ και τη Φεζ. Αυτή η γραφική πόλη στην κορυφή του λόφου έχει πολλά να προσφέρει σε ένα επισκέπτη που έχει περιέργεια να δει κάτι διαφορετικό, από περίπλοκες πύλες μέχρι υπέροχα μουσεία και μαυσωλεία.Το Meknes αποτελείται από το παλιό (medina) και το νέο ( ville nouvelle ). δύο ξεχωριστά κέντρα σε απόσταση μικρότερη από τρία μίλια μεταξύ τους.Η μεδίνα φιλοξενεί τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης και την περιζήτητη ρομαντική ατοσφαιρα, ενώ στο ville nouvelle θα βρείτε μεγάλα σπίτια και μοντέρνα αυτοκίνητα.

Ποια είναι τα κυριότερα σημεία της Μεδίνα;
Στη Μεδίνα θα βρείτε τα πάντα, από εξειδικευμένα παζάρια που πωλούν χειροτεχνίες και κομμάτια υφασμάτων,αναμνηστικά και χαλιά. Στην καρδιά του βρίσκεται το Μεγάλο Τζαμί του 12ου αιώνα (αν και αυτό είναι κλειστό για μη μουσουλμάνους), ενώ τα τεϊοποτεία σε μυστικές αυλές, τα περίτεχνα ριάντ και ο περίεργος εργατικός γάιδαρος δίνουν το κάτι παραπάνω στην ατμόσφαιρα.Κοιτάξτε ψηλά για να δείτε τμήματα στέγης που έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα με σκαλιστά ξύλινα πάνελ κέδρου, προσφέροντας σκιά κατά μήκος ορισμένων από τα καλυμμένα σοκάκια.Αν έχετε διάθεση για περισσότερα ψώνια, κατευθυνθείτε προς την αγορά που βρίσκεται ανάμεσα στη μεδίνα και την παλιά Mellah (η παλιά εβραϊκή συνοικία, αξίζει μια ματιά για τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της). Ζουμερά πορτοκάλια, καροτσάκια με κόκκινα τσίλι, αποξηραμένα σιτηρά και επισφαλώς στοιβαγμένα μπολ με ελιές κάθονται δίπλα σε καθημερινά αντικείμενα, όπως παιδικά παιχνίδια, συσκευές κουζίνας και σωρούς από εσώρουχα.

Καζαμπλάνκα
Η Καζαμπλάνκα είναι το κύριο λιμάνι του Μαρόκου , στην ακτή της Βόρειας Αφρικής στον Ατλαντικό.Η προέλευση της πόλης δεν είναι γνωστή. Ένα χωριό Amazigh ( Berber ) που ονομάζεται Anfa βρισκόταν στη σημερινή τοποθεσία τον 12ο αιώνα. Έγινε ορμητήριο πειρατών για τη μεταφορά χριστιανικών πλοίων και καταστράφηκε από τους Πορτογάλους το 1468. Οι Πορτογάλοι επέστρεψαν στην περιοχή το 1515 και έχτισαν μια νέα πόλη που ονομάζεται Casa Branca («Λευκός Οίκος»). Εγκαταλείφθηκε το 1755 μετά από έναν καταστροφικό σεισμό, αλλά ο σουλτάνος ​​των Αλαουί Σίντι Μοχάμεντ ιμπν Άμπντ Αλλάχ ξαναέχτισε την πόλη στα τέλη του 18ου αιώνα. Έπειτα Ισπανοί έμποροι το ονόμασαν Καζαμπλάνκα, και  στην συνέχεια άλλοι Ευρωπαίοι έμποροι άρχισαν να εγκαθίστανται εκεί. Οι Γάλλοι μετά από κάποιο διάστημα ξεπέρασαν τους άλλους Ευρωπαίους αποίκους και το όνομα Maison Blanche (που σημαίνει επίσης «Λευκός Οίκος») έγινε τόσο κοινό όσο η Καζαμπλάνκα.

Φεζ

Η Φεζ έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Αυτή η πόλη του 13ου αιώνα είναι μια αυτοκρατορική πόλη με μακρόχρονη πολυπολιτισμική ιστορία, που επιφυλάσσει απροσδόκητες εκπλήξεις στους επισκέπτες της.Διασχίστε τα τείχη της περίφημης μεδίνα της Φεζ, που αναγνωρίζεται από την UNESCO ως εξαιρετική παγκόσμια αξία. Κάντε μια βόλτα στους δρόμους της συνοικίας Fez-El-Bali. Το Bab Boujloud είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μπείτε στη Μεδίνα.Στις αρχές Μαΐου, οι πλατείες και τα σοκάκια αντηχούν από παγκόσμια μουσική, όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Παγκόσμιας Ιερής Μουσικής στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα, το οποίο συμβαίνει μαζί με το Jazz in Riads, ένα από τα κύρια γεγονότα στο πολιτιστικό ημερολόγιο της πόλης. Μην φύγετε χωρίς να έχετε γευτεί τη γαστρονομία της πόλης, που φημίζεται ότι είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο.

Ταγγέρη

Μια πρώτη επίσκεψη στην Ταγγέρη συχνά αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση, ίσως επειδή κάποιος έχει στο μυαλό του πόλεις όπως το Μαρακές ή η Φεζ. Παρόλα αυτά, αυτή η πόλη-λιμάνι σε απόσταση αναπνοής από την Ισπανία έχει κάτι που αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες, κάνοντας τους να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Καλλιτέχνες όπως ο Ντελακρουά, ο Πωλ Μπόουλς και ο Ματίς υπέκυψαν όλοι στη γοητεία της πόλης.Αν φτάσετε με πλοίο, η πρώτη εικόνα που θα έχετε θα είναι από τη θάλασσα, όπου μπορείτε να αισθανθείτε τη φασαρία του λιμανιού και σκάφοι που πηγαινοέρχονται. Από εκεί μπορείτε να περπατήσετε στην ιστορική συνοικία όπου διαδραματίζεται η ζωή των ντόπιων, επικεντρωμένη σε μεγάλο βαθμό στο εμπόριο και τον τουρισμό.θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο ημέρες για να εξερευνήσετε τα βασικά πράγματα που μπορείτε να δείτε στην Ταγγέρη , συμπεριλαμβανομένων των μουσείων της, της Μεδίνας, των παζών και, φυσικά, ήσυχες παραλίες. Οι κοντινές εκδρομές που έχουν ενδιαφέρον περιλαμβάνουν τα σπήλαια του Ηρακλή και τις πόλεις Asilah και Tetouan. Αν και μπορείτε να πάτε μόνοι σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το επισκεφθείτε ως μέρος μιας ξενάγησης, ώστε να μάθετε για την ιστορία καθενός από τα μέρη.

 

Ζήσε και εσύ όλα τα παραπάνω στo εκθαμβωτικό Μαρόκο ταξιδεύοντας με ένα από τα πακέτα εκδρομών του Grecos.gr με ένα κλικ εδώ!


Πηγές:
https://expatpanda.com/a-first-timers-travel-guide-to-morocco/
https://www.roughguides.com/article/meknes-morocco/
https://www.britannica.com/place/Casablanca-Morocco
https://www.visitmorocco.com/en/travel/fez
https://www.barcelo.com/guia-turismo/en/morocco/tanger/things-to-do/what-to-see-in-tangier/