Blog

11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Μαγική Κούβα: Τα πέντε καλύτερα μέρη που δεν πρέπει να χάσεις!

0 comments 0 share

Βαραδέρο

Το Varadero είναι ένας από τους πιο διάσημους παραλιακούς προορισμούς της Κούβας και φιλοξενεί μία από τις καλύτερες παραλίες της Καραϊβικής . Εκτείνεται κατά μήκος της χερσονήσου de Hicacos, η οποία προεξέχει στη θάλασσα από τη βόρεια ακτή.
Περισσότερα από 50 παραλιακά θέρετρα περιλαμβάνονται σε αυτήν τη δημοφιλή λωρίδα με φοίνικες.Οι υπέροχες παραλίες με τη λευκή άμμο προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Τα κυριότερα σημεία του Varadero περιλαμβάνουν το Parque Ecológico Varahicacos (Οικολογικό Πάρκο Varadero) και τα δύο σπήλαιά του, το Cueva de Ambrosio και το Cueva de Musulmanes.
Αν είστε λάτρης της περιπέτειας μπορείτε να περιηγηθείτε στο Σπήλαιο Saturno (Cueva de Saturno) που προσφέρει μια δροσερή αίσθηση από την ηλιόλουστη παραλία. Κάντε μια αναζωογονητική βουτιά στο κρυστάλλινο νερό, θαυμάστε τους γιγάντιους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες και πηδήξτε από τις γύρω προεξοχές στην πισίνα έχοντας το χρώμα του γαλαζοπράσινου σε θέα.
Επίσης το Varadero, το ήσυχο Parque Josone φιλοξενεί καταπράσινους κήπους με λουλούδια, ένα εστιατόριο, μια πισίνα και μια μικρή λίμνη όπου μπορείτε να κάνετε κουπί με βάρκες με κωπηλασία.Άλλα δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Βαραδέρο, εκτός από τις καταδύσεις και την κολύμβηση με αναπνευστήρα, είναι το ψάρεμα σε βαθιά νερά, το γκολφ, το αλεξίπτωτο και οι ημερήσιες εκδρομές σε πολιτιστικά αξιοθέατα.
 

Αβάνα

Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Habana Vieja ή η Παλιά Αβάνα είναι ένα καλοδιατηρημένο κομμάτι της κουβανικής ιστορίας. Περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια και αγναντεύοντας τα μεγαλοπρεπή μπαρόκ και νεοκλασικά κτίρια, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πώς ήταν η ζωή στην Κούβα πριν από 200 χρόνια.
Οι εκτεταμένες ανακαινίσεις δίνουν νέα πνοή στα ιστορικά κτίρια. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα εδώ περιλαμβάνουν την Plaza de la Catedral , όπου βρίσκεται ο μπαρόκ Καθεδρικός Ναός του San Cristobal , το θρυλικό εστιατόριο και το στέκι Hemingway, Bodeguita del Medio  όπως και το στρατιωτικό φρούριο, Castillo de la Real Fuerza .
Επίσης στην Παλιά Πόλη, η Plaza Vieja είναι ένα από τα κορυφαία μέρη για να επισκεφθείτε  στην Αβάνα . Αυτό το ζωντανό σημείο φιλοξενεί μερικά αξιοσημείωτα κτήρια, όπως το Casa del Conde Jaruco του 18ου αιώνα , με βιτρό παράθυρα στον πρώτο όροφο. Σε κοντινή απόσταση, το camera obscura προσφέρει φανταστική θέα από τον πύργο μήκους 35 μέτρων.
Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την Παλιά Αβάνα είναι απλά να χαθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια της. Πολύχρωμες φωτογραφικές εργασίες σας περιμένουν σε κάθε γωνιά, από τα ξεθωριασμένα παστέλ κτίρια και τα ροζ γλυκά κλασικά αυτοκίνητα. Αφιερώστε χρόνο για να παρακολουθήσετε τα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο σε μια πλατεία ή να ακούσετε μια αυτοσχέδια μουσική παράσταση. Αφήστε τουλάχιστον μια μέρα να εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη και περισσότερο, εάν το επιτρέπει ο χρόνος.
 

Τρινιδάδ

Η εξερεύνηση της πόλης του Τρινιντάντ της Κούβας, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, σα δίνει της αίσθηση ότι κάνετε ένα βήμα πίσω στο χρόνο. Τα όμορφα ανακαινισμένα κτίρια και τα πλακόστρωτα δρομάκια στο κέντρο της πόλης αποπνέουν μια γραφική αποικιακή αίσθηση. Μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής χρονολογείται από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα, όταν το Τρινιντάντ ευημερούσε τόσο από το εμπόριο ζάχαρης όσο και από το δουλεμπόριο.
Σήμερα, το Τρινιντάντ είναι μια από τις καλύτερες πόλεις της Κούβας για επίσκεψη, εκτός από την Αβάνα. Μπορείτε να απολαύσετε τη ζωντανή του ατμόσφαιρα στο πλακόστρωτο Plaza Mayor , την κεντρική πλατεία της πόλης. Πάνω από την πλατεία βρίσκεται η νεοκλασική εκκλησία της Αγίας Τριάδας (Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad).
Άλλα αξιοθέατα του Τρινιντάντ είναι η Εκκλησία και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου (Iglesia y Convento de San Francisco), με το χαρακτηριστικό καμπαναριό και το Palacio Brunet , ένα μεγάλο σπίτι που χτίστηκε το 1812 και εξακολουθεί να διαθέτει αυθεντικές νωπογραφίες και μαρμάρινα δάπεδα.
Ανατολικά του Τρινιδάδ, στο δρόμο προς το Sancti Spiritus , η καταπράσινη Valle de los Ingenios, που επίσις είναι στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, περιέχει πολλά κειμήλια και μνημεία από τον 19ο αιώνα, όταν άκμασαν οι φυτείες και οι μύλοι του ζαχαροκάλαμου. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Τρινιντάντ της Κούβας είναι η οδήγηση ή η ιππασία μέσα από το όμορφο τοπίο των πράσινων χωραφιών με ζαχαροκάλαμο, φοίνικες και βουνά.
 

Μαυσωλείο Τσε Γκεβάρα, Σάντα Κλάρα

Όταν οι παραλιακές πόλεις και τα θέρετρα αρχίζουν να φαίνονται ίδια και αναζητάτε μοναδικά πράγματα να κάνετε στην Κούβα, η Σάντα Κλάρα θα προσθέσει κάτι παραπάνω στο ταξίδι σας στην Κούβα. Αυτή είναι η διάσημη τοποθεσία της τελευταίας μάχης με επικεφαλής τον Τσε Γκεβάρα το 1958.
Το σώμα του Τσε Γκεβάρα αναπαύθηκε εδώ. ΤΟ μαυσωλείο του (Mausoleo del Che Guevara), το μνημείο του και το Memorial Comandante Ernesto "Che" Guevara, είναι τα μεγάλα αξιοθέατα της πόλης. Στο χάλκινο άγαλμα του Τσε Γκεβάρα στην Plaza de la Revolucion είναι χαραγμένο το τελευταίο του γράμμα προς τον Φιντέλ Κάστρο, ενώ από κάτω βρίσκεται το μαυσωλείο.
Δίπλα στο μνημείο, το Museo Historico de la Revolucion εκθέτει μερικά από τα προσωπικά αντικείμενα του. Οι θαυμαστές του Τσε Γκεβάρα  θα πρέπει επίσης να δουν το συγκλονιστικό Monumento a la Toma del Tren Blindado, ένα μικρό μουσείο καροτσιών όπως και τον τόπο της τελικής μάχης μεταξύ του Τσε Γκεβάρα και των στρατευμάτων Μπατίστα.
 

Guama

 
Το Guama βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της επαρχίας Santiago de Cuba, και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ακτής της Καραϊβικής Θάλασσας. Είναι ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, με πληθυσμό 36.000 κατοίκους. Η περιοχή πήρε το όνομά της από τον Taino cacique, τον αρχηγό της φυλής των ιστορικών ιθαγενών Taino που επαναστάτησαν κατά των Ισπανών το πρώτο μισό του 16ου αιώνα.
Οι διακοπές στο Σαντιάγο ντε Κούβα είναι γνωστές για την εξερεύνηση της φύσης, δεδομένου ότι η επαρχία έχει το 17% της γης της εντός του Εθνικού Συστήματος Φυσικών Προστατευόμενων Περιοχών, καθιστώντας τη Γκουάμα έναν εξαιρετικό προορισμό για καταπράσινα τοπία και όμορφη θέα.
Η Γκουάμα είναι επίσης μια εξαιρετική στάση για τις πολυκεντρικές διακοπές σας στην Κούβα, χάρη στην εγγύτητά της με το Σαντιάγο ντε Κούβα, το Ολγκίν και το Μπαρακόα.
 

Ανακάλυψε και εσύ όλα τα παραπάνω στην μαγευτική Κούβα με τα εξαιρετικά πακέτα εκδρομών του Grecos.gr με ένα κλικ εδώ!


Πηγές:
https://cubasbest.com/things-to-do-in-cuba/
https://www.lovecuba.com/blog/guama-cuba-the-complete-destination-guide/
https://www.planetware.com/tourist-attractions/cuba-cub.htm
https://whc.unesco.org/en/list/840/