Blog

06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ζάκυνθος το πιο μαγευτικό νησί του Ιονίου…

0 comments 0 share

Aξιοθέατα στη Ζάκυνθο

Εξερευνώντας τη πόλη. Μπορεί πολλοί να συμφωνούν ότι τα μεγαλύτερα αξιοθέατα είναι οι παραλίες της, ωστόσο το νησί έχει πολλά παραπάνω να προσφέρει στον κάθε επισκέπτη. Η πόλη της Ζακύνθου είναι μοναδικής ομορφιάς και έχει έναν μοναδικό κοσμοπολίτικο χαρακτήρα καθώς είναι κατασκευασμένη από Ενετούς και Ιταλούς. Εξερευνώντας τη πόλη τη προσοχή σας σίγουρα θα τραβήξουν οι δύο μεγάλες πλατείες της. Η πλατεία Αγίου Μάρκου και η Πλατεία Διονύσιου Σολωμού. Στη δεύτερη βρίσκεται μία πολύ σημαντική δημόσια βιβλιοθήκη στην οποία φυλάσσονταν έγγραφα του Λόρδου Βύρωνα και του Κολοκοτρώνη.
Το άλλο κτίριο που θα σας τραβήξει τη προσοχή, είναι το μουσείο Διονύσιου Σολωμού και Ανδρέα Κάλβου. Η Ζάκυνθος ήταν ο τόπος καταγωγής των δύο μεγάλων ποιητών. Επίσης είναι το μέρος στο οποίο γράφτηκε ο Εθνικός μας Ύμνος. Στο μουσείο πέρα από χειρόγραφα, πορτραίτα και προτομές των ποιητών, θα βρείτε και κομμάτια από το πουρνάρι πάνω στο οποίο ο εθνικός μας ποιητής έγραψε τον Ύμνο στην Ελευθερία.
Τέλος, γυρνώντας την πόλη αξίζει να σταματήσετε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου. Ο ναός αυτός έχει μεγάλη σημασία για τους Ζακυνθινούς, καθώς «επιβίωσε» δύο πολύ ισχυρούς σεισμούς χωρίς να πάθει καμία ζημιά.

Η Μπόχαλη

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη πόλη της Ζακύνθου και πάνω στον λόφο στον οποίο είναι χτισμένο και το Ενετικό φρούριο που δεσπόζει στο νησί, θα βρείτε τη παραδοσιακή συνοικία της Μπόχαλης. Πρόκειται για μία πανέμορφη περιοχή με κτίρια που θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Επιβάλλεται να πιείτε έναν καφέ και να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης και του κόλπου του Λαγανά.

Το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο στο νησί Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χελώνα καρέτα – καρέτα, καθώς είναι το μέρος που κάθε καλοκαίρι έρχονται για να γεννήσουν τα αυγά τους. Ένα μεγάλο τμήμα του νησιού έχει ανακηρυχτεί εθνικό πάρκο και προστατεύεται προκειμένου να σωθεί από την εξαφάνιση. Οι προστατευόμενες παραλίες ξεχωρίζουν από τα ειδικά καλάθια που προστατεύουν τις φωλιές των χελωνών και φυσικά από την ειδική σήμανση. Το βράδυ μπορεί κι εσείς να γίνετε μάρτυρας της ωοτοκίας ή της εκκόλαψης των αυγών. Να θυμάστε ότι θα πρέπει να κάνετε  ησυχία και πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακουμπήσετε τις χελώνες.

Οι καλύτερες παραλίες στη Ζάκυνθο

Το ναυάγιο: Δεν γίνεται να μιλάμε για παραλίες στη Ζάκυνθο και να μην ξεκινήσουμε με το θρυλικό ναυάγιο. Η εν λόγω παραλία με τα σμαραγδένια νερά και τη λευκή ψιλή αμμουδιά είναι μία από τις καλύτερες και πιο διάσημες του κόσμου, σύμφωνα με όλα σχεδόν τα ταξιδιωτικά sites και περιοδικά. Τι είναι αυτό που την ξεχωρίζει πέρα από τα νερά της; Μα φυσικά το κουφάρι του «τσιγαράδικου» πλοίου που είναι ξεβρασμένο στην ακτή της! Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι.
Ο Λαγανάς: Πρόκειται για μία τεράστια παραλία, η οποία είναι και η πιο τουριστική του νησιού. Εδώ θα βρείτε beach bars που δουλεύουν και παίζουν μουσική σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο. Ιδανικός προορισμός για τους νέους όλου του κόσμου και με πολύ εύκολη πρόσβαση, αφού είναι κοντά στη πόλη.
Οι θαλάσσιες σπηλιές του νησιού. Στη Ζάκυνθο υπάρχουν θαλάσσιες σπηλιές τα πετρώματα των οποίων σε συνδυασμό με το φως του ήλιου, δίνουν μοναδικά χρώματα στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου. Τοπικοί βαρκάρηδες θα σας πάνες μέσα στις σπηλιές για να τις θαυμάσετε, να βγείτε φωτογραφίες αλλά και να κολυμπήσετε. Οι πιο φημισμένες είναι οι Γαλάζιες Σπηλιές και η Σπηλιά στο Κερί.

Καιρός

Ο καιρός στη Ζάκυνθο είναι γενικά καλός τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Ζάκυνθος είναι ένας προορισμός ιδανικός για κάθε είδους διακοπές. Είτε θέλετε να ησυχάσετε από τη φασαρία και τη βαβούρα της πόλης είτε θέλετε να διασκεδάσετε και να ξεφαντώσετε, το Φιόρε του Λεβάντε θα σας καλύψει απόλυτα